(4 portioner)
40 g. gær
1 dl. lunkent vand
100 g skummetmælkspulver
120 g mel
60 g let mayonnaise
en anelse salt
4 tsk. SØD
4 æbler
vanillekorn eller -essens
4 spsk vand
kanel
Æblet skrælles og skæres i små tern, der lige steges et par minutter på en lille pande eller i en gryde sammen med SØD, vanille og 4 spsk vand.
Gæren røres ud i lunkent vand, mel, skummetmælkspulver, let mayonnaise, et lille nip salt og en anelse SØD røres sammen til en ret klistret dej. Læg dejen på bagefolie og bred den ud til en firkant, ca. 1/2 cm høj, læg de stegte æblestykker på den ene halvdel af dejen og drys med kanel. Fordel så cremé og syltetøj henover.
Fold bagefolien henover - så den halvdel uden fyld dækker den anden, tryk dejen lidt til i kanten - og skrab så forsigtigt, så dejen øverst løsner sig fra bagefolien.
Cremé:
20 g. buddingepulver koges op sammen med 2,5 dl. minimælk
4 tsk. syltetøj tilsættes
Æblestangen hæver ca. 1/2 time, inden den bages ca. 15 min. ved 200 grader.
Chokoladeglasur:
2 tsk. valrhona kakao røres sammen med SØD, multisød og vand til en passende konsistens.
Forbrug pr. person:
30 g. mayonaise
(byt en frugt for 30 g. mel)
1 frugt (æble)
Buddingepulver: 1 x
1/4 mælkeration til budding
½ x valrhona kakao
Ingen kommentarer:
Send en kommentar