mandag den 21. marts 2011

Chokoladetrekant med cremé og syltetøj

(1 portion)

12,5 g gær
25 g lunkent vand
20 g skummetmælkspulver
30 g knust knækbrød (gemt fra morgenmaden)
10 g letmayo
en anelse salt
en anelse SØD (3-4 dråber)

sukkerfri syltetøj

Røres sammen til en klistret dej, læg dejen på bagefolie og bred den ud til en firkant, ca. 1/2 cm høj, læg hindbærsyltetøj på den ene halvdel af dejen - eller læg creme først og dernæst syltetøj. Fold bagefolien henover - så den halvdel uden fyld dækker den anden, tryk dejen lidt til i kanten - og skrab så forsigtigt, så dejen løsner sig fra bagefolien.
Wienerbrødsstangen hæver 1/2 time, inden den bages 15 min. ved 200 grader.
Når den er afkølet kan der smøres eller sprøjtes chokoladeglasur på.

Chokoladeglasur5 g usødet kakao (gerne Valrhona)
1/2 tsk Sød
1 knsp vanillekorn ell. lidt vanilleessens
ca. 1 tsk vand.
Røres til en lind 'glasur'.

Creme
125 g minimælk
10 g vanille buddingpulver
lidt Sød
Koges i en gryde til det er stivnet

TIP: Lav en marcipan af dadler der er kogt sammen med vaniliestang (1000 tak for fiffet Ditte!).Dadelmasssen røres med mandelmusse. Jeg lader 40 g. dadelmasse tælle for 1 frugt og 1 tsk. mandelmusse for 1 ekstra x.
Forbrug:
1/4 mælkeration
1/3 fedtration
30 g. brød
Ekstra 1 x

Ingen kommentarer:

Send en kommentar