tirsdag den 26. april 2011

Jordbær med vaniliecremé

(1 portion)

En nem og lækker sommerdessert

Læg 150 g. friske jordbær i bunden af en skål.

Lav en cremé af 10 g. buddingepulver og 125 g. minimælk. Tilsæt sød.

Læg cremen ovenpå jordbær og lav til sidst en chokoladesovs af 5 g. kakao blandet med sød, vand og multisød.

Forbrug pr. person:
1 frugt
3 ekstra x
1/4 mælkeration


Grønsagslasagne

(4 portioner)

160 g. ukogte lasagneplader
1 aubagine
1 squash
2 løg
3 fed hvidløg
timian, salg og peber
1 dåse cherrytomater
300 g. revet ost maks 13% (riv den røde eller grønne cheasy ost det giver bedste resultat)

Skær aubaginen i tern og drys med salt. Steg på en pande til den er helt blød. Steg tern af squash til de er brunede. Kom løg, hvidløg og timian/salt/peber ved. Kom cherrytomater ved, og når det er kogt lidt ind, kommes aubaginerne ved igen.
Læg lasagneplader i bunden og dernæst grønsagsfyldet. Drys med revet ost.

Gratiner i ovnen ved 200 grader i 45 minutter. Retten kan fryses og smager i det hele taget bedst på 2. dagen.

Forbrug pr. person:
1 x i mager ost
byt en frugt for 40 g. lasagneplader
NB! husk at spise yderligere 1 æg (bag evt. en kage til kaffen) eller 85 g. kød, fisk eller fjerkræ

fredag den 8. april 2011

Hjemmelavet knækbrød

(Der bliver 2 bradepander med knækbrød)

Hvis jeg havde vidst det var SÅ nemt at lave knækbrød, havde jeg nok kastet mig ud i det meget før!

1 tsk. bagepulver
1 1/4 tsk. salt
30 g. havregryn
30 g. græskarkerner
45 g. sesamfrø
50 g. hørfrø
45 g. solsikkekerner
70 g. fint speltmel
60 g. grahamsmel
ca. 80 g. hvedemel
2 dl. vand
1 dl. olie

Bland alle de tørre dele og rør vand og olie i med en grydeske

Halvdelen af dejen lægges på et stykke bagepapir og der lægges et stykke bagepapir over. Rul så meget tyndt ud, så dejen ca. bliver ½ cm.

Skæres i små stykker med en dejskraber og bages ca. 12-15 minutter ved 200 grader.

Forbrug pr. person:
Vej 30 g. knækbrød af, og du kan spise det til morgenmad, frokost eller som snack hvis du bytter en frugt.


Jordbærtrifli

(1 portion)

50 g. ylette
95 g. græsk yoghurt
150 g. jordbær
vaniliekorn
sød
2 tsk. dalfour jordbær syltetøj
3 blade husblas

Læg 2 blade husblas i koldt vand, efter 15 min. skal de i microovnen i 10 sekunder.

Rør ylette, græsk yoghurt, sød og vaniliekorn sammen.

Skær jordbær i små stykker.

Læg halvdelen af vaniliecremen i bunden, put jordbær ned oveni og læg det sidste vaniliecreme ovenpå.

Smelt 1 blad hus blas mere og bland det med jordbærsyltetøj som er blandet op med lidt vand.

Sættes i køleskabet et par timer.

Forbrug pr. person:
½ mælkeration
1 frugt


torsdag den 7. april 2011

Lakselasagne

(4 portioner)

Bechamelsauce
20 g. minarine
20 g. mel
250 g. minimælk
Lidt revet muskatnød
salt og peber

450 g. fersk laks
200 g. spinat
300 g. tomater
250 g. græsk yoghurt
hvidløg efter smag

160 g. ukogte lasagneplader

Start med at lave en bechamelsauce. Smelt fedtstoffet i en lille gryde. Hæld melet i under kraftig omrøring. Spæd mælken i lidt ad gangen til en passende konsistens. Smag til med muskatnød, salt og peber.

Skær fisken i skiver. Damp spinaten (hvis den er frisk), skær tomaterne i skiver.
Læg fisk, spinat, tomater, lasagneplader og sauce lagvis i et fad.
Rør græsk yoghurt med hvidløg, salt og peber og læg dette ovenpå.
Lad det stå og trække i en ½ times tid, inden fadet stilles i ovnen.
Bages herefter i en varm ovn på 200 grader i ca. 30-45 minutter.

Forbrug pr. person:
½ x i fisk
1 ekstra (mel)
1 ½ x i mælkeration
Byt en frugt for 40 g. ukogte lasagneplader


tirsdag den 5. april 2011

Porretærte med ost

(2 portioner)

2 æg
75 g. pikant friskost (den fedtfattige)
75 g. revet ost (13%)
100 g. porre
60 g. knust knækbrød (eller 60 g. mel)
30 g. let mayonaise
Salt og peber

Mayonaise, knust knækbrød/mel og lidt salt blandes godt sammen og trykkes ud i en tærteform.
Bunden bages i ovnen på 200 grader i ca. 15 min.

Porrerne skæres i små stykker og svitses på en pande til de er bløde.

Bland porre, æg, friskost, revet ost, knækbrød/mel og salt og peber

Tag bunden ud af ovnen og læg ovenstående ovenpå. Bages i ca. 45 min. på 200 grader.

Forbrug pr. person:
1 æg
1 x i mager ost
30 g. brød eller 6 ekstra x for mel
1/2 fedtration


mandag den 4. april 2011

Ananaskage

(1 portion)

30 g. blendet brød
15 g. minarine
50 g. ylette
63 g. græsk yoghurt
Vaniliekorn
Sød
2 husblas
10 g. mirabellesyltetøj
125 g. ananas

Fremgangsmåde det samme som jordbærcheesecake

Forbrug:
Byt en frugt for 30 g. blended brød
1 frugt
1,5 x i mælk